Koll på läkemedel presenterar ny utbildning

Äldre och läkemedel

Tycker du också att det är helt galet att så många äldre medicineras med felaktiga och ibland alltför många läkemedel? När det med relativt enkla medel skulle kunna ”städas” i läkemedelsbehandlingarna med en högre grad av bättre hälsa som följd.

Vi ville gärna bidra till att göra något åt det! På uppdrag av koll på läkemedel tog vi under hösten fram utbildningen ”Äldre och läkemedel”, vilken syftar till att främja den kompetenta patienten.

Din vägledare i denna utbildning är den virtuella Apotekaren som vi laddat med vår gemensamma kunskap, erfarenhet och pedagogisk förmåga.

 

Teamet bakom utbildningen

Bild; Välkommen till utbildningen önskar teamet som producerat den;
Lotta Pälverinne, Pia Winstedt Sandin, Nima Salari, Maria Rylen, Maria Wanrud och Marie Eklund.

Överst på hemsidan hittar du en länk till en ”informationstrailer” som berättar lite mer om utbildningen. Ta en titta på den så får du veta mer.
Om du genast vill börja arbeta med utbildningen så finns den under fliken Utbildning här på hemsidan.
Gå direkt till utbildningen ”Äldre och Läkemedel”.

Finns även på CD-skiva – endast för utlåning

Utbildningen finns även tillgänglig för utlåning i form av CD-skivor som kan användas för att visa filmen om man inte har tillgång till internetuppkoppling i den lokal där filmen ska visas. Observera dock att CD-skivan endast är möjlig att öppna med en dator.

Har du synpunkter på utbildningen eller vill låna den i form av en CD skiva så är du välkommen att maila till kollpalakemedel@apoteket.se.

Läkemedelsstrateg, Apotekare, Redaktör för hemsidan Koll på läkemedel Lars Rönnbäck